Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους. Πέμπτη 16 Μαρτίου Απεργούμε!

Σαν μεγάλο ποτάμι χιλιάδες εργαζομένων, λαού και νεολαίας πλημμύρισε τη χώρα από άκρη σε άκρη, μετατρέποντας τη θλίψη και την οργή μας σε αγώνα! Η πρωτοφανούς μαζικότητας απεργιακή κινητοποίηση και τα παλλαϊκά συλλαλητήρια της προηγούμενης εβδομάδας μας γεμίζουν δύναμη ώστε να συνεχίσουμε αδιάκοπα τον ταξικό μας αγώνα.

Η οργή ξεχειλίζει!  Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα.

Αυτό που συνέβει στα Τέμπη δεν ήταν ατύχημα, ούτε ανθρώπινο λάθος. Ήταν άλλη μία στιγμή που η ζωή των ανθρώπων της τάξης μας δεν είχε καμία αξία μπροστά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι ευθύνες βαραίνουν τις κυβερνήσεις και τις ιδιωτικές εταιρίες που με μόνο κριτήριο το κέρδος ακολουθούν διαχρονικά την πολιτική της υποβάθμισης, της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών.

Βλέπουμε ότι παρά την κατακραυγή κατά των ιδιωτικοποιήσεων και των εγκλημάτων που αυτές προκαλούν, κι ενώ είμαστε ακόμα σε σοκ από το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν ακάθεκτοι με την ιδιωτικοποίηση του νερού και του ογκολογικού στο Παίδων, επιμένοντας στην ίδια βαρβαρότητα, εις βάρος της τάξης μας. Οι ιδιωτικοποιημένες εταιρείες έχουν πουληθεί αντί πινακίου φακής (45 εκατ. ευρώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ) και επιδοτούνται στη συνέχεια από το κράτος (όπως η Hellenic Train). Οι ζημιές είναι δημόσιες και τα κέρδη ιδιωτικά. Τα δημόσια αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό, η ενέργεια, οι συγκοινωνίες, οι δημόσιοι χώροι δεν είναι εμπορεύματα, δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε σχέση με εταιρείες και κέρδη.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη σχεδιασμένη προσπάθεια συγκάλυψης ώστε να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, να μην περάσει το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών στη λήθη. Οι προσπάθειες των κυβερνώντων να αποκρύψουν τους αγώνες μας και τα αιτήματά μας με την βοήθεια των ΜΜΕ και των δυνάμεων καταστολής δε μας πτοούν, μας πεισμώνουν και μας πείθουν ακόμα παραπάνω πως το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Τώρα χρειάζεται μια συσπείρωση όλου του μαχόμενου δυναμικού, ολόκληρου του ενεργού κινήματος σε μια διακήρυξη ανατροπής που θα λέει: Να πληρώσουν σκληρά οι ένοχοι. Να τελειώνουμε με αυτή την εγκληματική πολιτική κυβερνήσεων-κεφαλαίου, που διαλύει τις ζωές μας.

Απαιτούμε:

  • Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος σιδηρόδρομος. Να επιστρέψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλες οι εταιρείες, αποκλειστικά στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού, κόντρα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, του ανταγωνισμού, της αγοράς. Να ικανοποιηθούν τα επί χρόνια αιτήματα των σωματείων των σιδηροδρομικών.
  • Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές. Πληρώνονται από τους φόρους μας, υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό. Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.
  • Να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πέμπτη 16 Μάρτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία,

στις 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.